Суд залишив у силі домашній арешт для браті Марченків

Суд залишив у силі домашній арешт для браті Марченків

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області залишив у силі домашній арешт братів Марка і Владислава Марченків - фігурантів справи про привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою в особливо великих розмірах.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар Апеляційного суду Харківської області Євгенія Бондаренко.

Як зазначається, одному суд постановив цілодобовий домашній арешт, з електронним браслетом, іншому - частковий, щоб він міг виконувати депутатські обов'язки.

"Суд розглянув апеляційні скарги адвокатів і прокурора в інтересах підозрюваних - заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та його помічника і рідного брата Марка Марченка - на рішення Червонозаводського райсуду Харкова від 24 грудня 2017 року про запобіжний захід для обох у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. Суд зберіг для Марка Марченка цілодобовий домашній арешт, залишивши апеляційні скарги прокурора (про утримання в СІЗО) і адвокатів (про обрання запобіжного заходу, не пов'язаного з арештом або взяття на поруки) без задоволення. Що стосується Владислава Марченка, то суд залишив без задоволення подібну апеляційну скаргу прокурора і частково задовольнив апеляцію адвокатів: а саме, вніс зміни в спосіб застосування домашнього арешту: не цілодобово, а з 14:00 до 10:00 наступного дня, дозволивши йому у час, що залишився виконувати свої депутатські повноваження", - зазначила Бондаренко.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 21 грудня в Запоріжжі обшукували чиновників Запорізької облради в рамках досудового розслідування прокуратури Харківської області за ч. 5 ст. 191 КК.

Читайте також: Корупційні схеми в Запоріжжі: суд взяв перерву для розгляду справи віце-мера

24 грудня Червонозаводський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для двох фігурантів справи про привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою в особливо великих розмірах - заступника голови Запорізької облради Владислава Марченко та його рідного брата Марка Марченко: цілодобовий домашній арешт з " браслетом. Третього фігуранта - керівнику комунального підприємства р. в Мелітополі Олегу Брезанову оголошено про підозру у справі, але він поки не затриманий.

У той же час, прокуратура наполягала на арешті всіх трьох фігурантів із заставою на рівні завданих збитків по фіктивних тендерів. Збитки бюджетів Запоріжжя і Мелитополяоцениваются в 87 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-