Одесити прийшли під мерію з лопатами - вимагали будувати метро

Одесити прийшли під мерію з лопатами - вимагали будувати метро

Фото
Укрінформ
Близько 20 одеситів влаштували сьогодні біля мерії акцію-перформанс, протестуючи проти підвищення цін на проїзд. До будівлі міськради, де проводив нараду перший віце-мер Анатолій Орловський, прибула також група водіїв маршруток, які підтримували подорожчання проїзду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підняття тарифу за проїзд у міських автобусах з 5 до 7 гривень вчинено перевізниками за погодженням з міською владою без належного економічного обгрунтування, причому підвищення цін не забезпечує якості обслуговування пасажирів. Ми вимагаємо прозорого ціноутворення проїзду в маршрутних таксі та контролю за якістю обслуговування пасажирів з боку міської влади", - зазначив один з організаторів акції-перформансу Владислав Балінський.

Учасники акції прибули до будівлі мерії з лопатами, що, за їх словами, симовлізувало необхідність будівництва метро як альтернативного засобу переміщення мільйонною Одесою.

Читайте також: В Одесі проїзд у маршрутках подорожчає до семи гривень

Представники компаній-автоперевізників раз у раз влаштовували словесні перепалки з учасниками акції-перформансу, твердячи, що ціна на проїзд у 7 гривень обгрунтована: "Різко подорожчали паливно-мастильні матеріали, запчастини і вартість ремонту маршруток".

Одесити протестували проти підвищення вартості проїзду / Фото Ніни Ляшонок, Укрінформ

Громадський порядок на площі перед мерією забезпечували співробітники правоохоронних органів.

Як повідомлялося, підвищення цін на проїзд у маршрутках в Одеській міськраді теж пояснюють зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, зокрема, упродовж останнього місяця - до 28 гривень 20 копійок за літр.

У березні 2015 року проїзд в одеських маршрутках подорожчав з 2,5 до 5 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-