В Одесі проїзд у маршрутках подорожчає до семи гривень

В Одесі проїзд у маршрутках подорожчає до семи гривень

Укрінформ
В Одесі подорожчав на третину проїзд пасажирів у міському автотранспорті.

Відповідну заяву директора департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міськради Олександра Ілька розміщено на офіційному сайті мерії. 

"З 15 січня підприємства-перевізники Одеси встановили вартість проїзду на міських автобусних маршрутах, що працюють у режимі руху «маршрутне таксі», 7 гривень за одну поїздку", - зазначив Ілько.

Подорожчання проїзду директор департаменту мотивував передусім "підвищенням за останні півтора року на 60 відсотків цін на паливно-мастильні матеріали", а також подорожчанням запасних частин, експлуатаційних матеріалів, ремонтних робіт і підвищенням мінімальної зарплати.

Читайте також: Демарш у Тернополі: водії приватних маршруток подають на звільнення

У свою чергу, депутат міськради Ганна Позднякова заявила, що ріст ціни пов'язаний з "наявністю у міськраді дуже сильного лобі маршрутників в особі членів депутатської комісії з питань транспорту, дорожнього господарства, зв'язку і морегосподарського комплексу".

А голова обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко пояснив факт чергового підвищення цін за проїзд наслідком "взаємовигідних домовленостей" міської влади та власників маршрутних таксі.

"Йдеться про неприкритий грабіж одеситів, який можливий тільки за узгодженням з мерією - для підвищення цін немає достатніх об'єктивних підстав", - додав Бойко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-