В Одесі через спалахи кору хочуть продовжити канікули в школах

В Одесі через спалахи кору хочуть продовжити канікули в школах

Укрінформ
Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Одеській ОДА рекомендувала райдержадміністраціям у найкоротші терміни виправити ситуацію.

Сьогодні комісія заслухала звіти керівників районів про вжиті заходи щодо недопущення подальшого розповсюдження захворюваності на кір в області,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У зимовому сезоні (з грудня минулого року і до сьогодні, - ред.) в області зафіксовано 122 випадки захворювання на кір, в тому числі 5 летальних - через запізніле звернення за медичною допомогою. Ще один летальний випадок зареєстровано буквально днями у Білгород-Дністровському районі, де помер 5-річний хлопчик. Найбільше випадків захворювань на кір зареєстровано в Одесі, Белгород-Дністровському, Лиманському, Овідіопольському, Болградському, Біляївському районах. Потрібно завершити вакцинацію, передусім дітей і підлітків, та вжити інших невідкладних заходів", - зазначив на засіданні директор департаменту охорони здоров'я ОДА В'ячеслав Полясний.

Головуючий на засіданні ТЕБ і НС голова Одеської ОДА Максим Степанов запропонував керівникам районів, де найбільше випадків заражень людей вірусом кору, невідкладно завершити вакцинацію осіб, що не пройшли щеплення, і щоденно звітувати про зроблене.

«За тиждень потрібно максимально забезпечити вакцинацію дітей, мобілізувати всі медичні засоби, а також проводити бесіди з батьками», - розпорядився Степанов.

Читайте також: Супрун: Не пускати дітей без щеплень у школи пропонували ще у вересні

На засіданні схвалено цілий комплекс заходів боротьби з кором: продовжено до 22 січня шкільні канікули у районах, передбачено недопущення до навчання дітей без щеплень, обмеження масових заходів, запроваджено проведення вологих прибирань та провітрювань приміщеннях шкіл і дошкільних закладів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-