Місцева влада має прозвітувати своїм громадам про використання бюджетів - Зубко

Місцева влада має прозвітувати своїм громадам про використання бюджетів - Зубко

Децентралізація
Укрінформ
Органи місцевого самоврядування повинні прозвітувати своїм громадам про ефективне використання у 2017 році коштів місцевих бюджетів.

За підсумками минулого року залишки на рахунках місцевих бюджетів становили 54,4 млрд грн. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба урядовця.

«Органи місцевого самоврядування мають прозвітувати своїм громадам про ефективне використання у 2017 році не тільки власних доходів, а і коштів, які надходили у вигляді державної підтримки – ДФРР, субвенцій на розвиток інфраструктури ОТГ, на соціально-економічний розвиток, на опорні школи, кошти «митного експерименту» на капітальний ремонт місцевих доріг тощо», — наголосив Зубко.

За його словами, кошти, які спрямовуються місцевим бюджетам, мають у першу чергу працювати на підвищення якості життя в громадах.

При цьому Зубко наголосив, що власні доходи місцевих бюджетів за 2017 рік зросли до 192 млрд гривень. У той же час залишки на рахунках місцевих бюджетів залишились практично на рівні минулого року та за уточненими даними Державної казначейської служби України становили 54,4 млрд гривень.

Читайте також: На субвенції місцевим бюджетам передбачили 284 мільярди - Зубко

Як повідомлялось, раніше Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав місцеві органи влади не тримати гроші на депозитних рахунках, а використовувати їх для модернізації інфраструктури, водоканалів, сміттєвих полігонів, заходи енергоефективності. Гройсман підкреслив, що такі вимоги перед міськими радами надалі будуть ставитися все жорсткіше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-