Спалах гепатиту в Миколаєві: поліція посилила розслідування

Спалах гепатиту в Миколаєві: поліція посилила розслідування

Укрінформ
Слідчо-оперативну групу, яка розслідує масове захворювання громадян на гепатит А у Миколаєві, посилено групою нових співробітників з числа Головного управління Нацполіції області. Версія сезонного спалаху не відкидається.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«Для прискорення процесу розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом масового захворювання громадян на гепатит А, було створено спеціальну слідчо-оперативну групу із числа співробітників Заводського відділу поліції. Наразі вона посилена дев’ятьма слідчими Головного управління Нацполіції в Миколаївській області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні до державних та комунальних установ області, серед яких Миколаївська міська рада, МКП «Миколаївводоканал», обласне Управління охорони здоров’я, Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України, Дежпродспоживслужба в Миколаївській області та інші, слідчі направили запити на отримання детальної розгорнутої інформації. Йдеться не тільки про результати перевірок, які проходять зараз, а й про наявність попередніх фактів, їх наслідки та заходи реагування, ефективність контролю відповідальними особами кожен за своїм напрямком діяльності.

Читайте також: У Миколаєві більшає хворих на гепатит А. Джерело досі не встановлене

Вже опитані усі громадяни як з попереднім, так і з підтвердженим діагнозом, а також медичний персонал, інші особи.

Розглядаються усі версії  масового захворювання громадян на гепатит А та встановлюються можливі джерела забруднення. Версія сезонної захворюваності поки що також не відкидається.

За результатами проведених перевірок та досліджень фахівців, які будуть ретельно проаналізовані, прийматимуться подальші відповідні процесуальні рішення. Розслідування кримінального провадження знаходиться на контролі у керівництва ГУНП у Миколаївській області.

Як уже повідомляв Укрінформ, Миколаївські правоохоронці проводять розслідування за фактом масового захворювання громадян на гепатит А. Винуватцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-