У Тернополі водії маршруток страйкують проти оплати проїзду картками

У Тернополі водії маршруток страйкують проти оплати проїзду картками

Укрінформ
У Тернополі зранку страйкують водії приватних маршруток. Їх не влаштовує, що після запровадження електронної системи оплати за проїзд, вони позбавлені можливості «працювати» з готівкою.

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

«Водії приватних маршруток організовували страйк через запровадження у Тернополі європейської моделі функціонування громадського транспорту. Їх не влаштовує, що після запровадження електронної системи оплати за проїзд, вони позбавлені можливості «працювати» з готівкою. Адже після повноцінного введення електронної системи оплати за проїзд стане точно відомо, скільки людей з пільгами скористалися громадським транспортом і скільки за це коштів повинна відшкодувати міська рада перевізникам», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що з часу впровадження електронної системи водії вже робили спроби видавати пасажирам інші квитки, аніж ті, які друкуються через електронну систему (валідатор).

Читайте також: Е-квиток: українські міста самі визначатимуть ціни та маршрути

Таким чином вони не проводили оплату через електронну систему, через що міська рада вже звернулася у контролюючі служби та правоохоронні органи, щоб перевірити діяльність усіх перевізників міста. Окрім того, водії вимагають підвищення вартості проїзду для всіх пасажирів до 6 грн.

Через страйк водіїв зранку тернополяни не могли вчасно дістатися на роботу.

Зараз на маршрутах є тільки кілька соціальних автобусів та електротранспорт. Приватні ж маршрутки просто стоять біля своїх баз, а окремі взагалі не виїжджали з гаражів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-