Е-квиток: українські міста самі визначатимуть ціни та маршрути

Е-квиток: українські міста самі визначатимуть ціни та маршрути

Укрінформ
Міжнародні експерти Європейського інвестиційного банку підготували звіт про стан галузі громадського транспорту в українських містах, а також рекомендації щодо впровадження електронного квитка на основі кращих світових практик.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Експерти дали свої рекомендації для єдиного стандарту електронного квитка в містах та запропонували для міст, які не хочуть окремо самі запускати цілу систему, єдине хмарне рішення. Сенс концепції в тому, що малим і середнім містам може бути складно і дорого впроваджувати окремі системи е-квитка і можна створити одну систему і надати містам доступ до неї. А в "хмарі" вже кожне місто зможе встановлювати свої маршрути, тарифи, перевізників тощо", - йдеться у повідомленні.

Експерти співпрацювали з робочою групою з впровадження електронного квитка в Україні, створеної при Міністерстві інфраструктури.

Читайте також: В українському лоукості розказали, куди літатимуть

Рекомендації, запропоновані в звіті, можуть допомогти українським містам ефективно запровадити електронний квиток та значно поліпшити сферу міського транспорту.

Зазначається, що у разі бажання у представників міст брати участь у пілотному проекті щодо створення безпечної "хмарної" системи е-квитка, Команда підтримки реформ Міністерства інфраструктури готова підтримати першопрохідців в оформленні спільної заявки на отримання міжнародної фінансової допомоги для реалізації цього проекту і його подальшої координації.

Заявки приймаються на сайті Міністерства інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-