Засідання у справі Штепи перенесли – не прийшли судді

Засідання у справі Штепи перенесли – не прийшли судді

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова переніс засідання у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи через нез'яву двох членів суддівської колегії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Марченко.

"Штепа прибула на суд, як і всі її три адвокати. Ми чекали початку засідання дві години. Потім вийшла головуючий судової колегії Людмила Шрамко і оголосила, що суд переноситься на 11 січня, 14:00 через нез'яву двох суддів", - зазначив адвокат.

За його словами, двоє суддів не з'явилися на засідання з різних причин: "Один з них хворий, другий зайнятий в іншому судовому процесі".

"У залі суду в очікуванні початку засідання весь цей час перебували до тридцяти активістів "Національного корпусу" з плакатами, суть яких зводилася до одного: "Штепу - на нари!". Були провокаційні заяви з залу на її адресу. Штепа - вона сиділа поруч з нами за столом - трималася спокійно, хоча її відділяв від залу лише бар'єр. Охорони з числа поліції в залі не було", - додав адвокат.

За його словами, відразу після оголошення про перенесення засідання всі активісти розійшлися: "Штепа на машині відбула в Слов'янськ".

У свою чергу, адвокат Олександр Шадрін розповів кореспонденту Укрінформу, що його скарга слідчому судді Ленінського райсуду Харкова на бездіяльність поліції в зв'язку з погрозами вбивства на адресу Штепи, прийнята і оформлена відповідним чином: "Відомості про погрози убивством внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 грудня 2017 року адвокат Олександр Шадрін поскаржився на бездіяльність Холодногірського райвідділу поліції з приводу погроз вбивством на адресу Штепи, хоча поліція мала протягом доби відкрити кримінальне провадження за фактом погроз і провести слідчі заходи.

19 грудня Неля Штепа прибула до Харкова на суд зі Слов'янська, де вона знаходиться під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом. Вона побоялася увійти в будівлю Ленінського суду, оскільки побачила у дворі і в коридорі суду не менше трьох десятків активістів "Національного корпусу", вже знайомих їй за попередніми судовими засіданнями, де вони їй погрожували. Водночас хтось із них крикнув, що треба кинути гранату. Двоє поліцейських, які вийшли до Штепи і її адвоката з будівлі суду, визнали, що їх занадто мало, щоб забезпечити безпеку підсудної, і тоді Штепа поїхала. В результаті, суддя Ленінського райсуду переніс засідання у справі Штепи на 09.01.2018.

Читайте також: Від Штепи пішов вже п'ятий суддя

15 листопада Ленінський райсуд Харкова переніс засідання через те, що відразу двоє суддів, призначені для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, заявили про самовідвід. Суд їм відмовив. За словами адвоката Шадріна, почувши про самовідвід двох суддів, Штепа розплакалася: "Вона сказала, що хвора і може не дожити до закінчення судового розгляду".

Суд продовжив для Штепи домашній цілодобовий арешт з електронним браслетом до 13 січня 2018 року, хоча захист просив зняти арешт у нічний час і не застосовувати браслет.

28 вересня Ленінський райсуд Харкова переніс засідання у справі Штепи на 6 листопада: її доставили до лікарні із залу суду з гіпертонічним кризом.

20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з утримання в СІЗО на цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом.

Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-