Від Штепи пішов вже п'ятий суддя

Від Штепи пішов вже п'ятий суддя

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила суддю Ленінського райсуда Харкова Сергія Скляренка, який в якості головуючого судді вів справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Буквально напередодні, 21 грудня, Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення судді Ленінського райсуду Харкова Сергія Скляренка. Його звільнено за власним бажанням", - зазначив адвокат.

За його словами, це п'ятий за рахунком головуючий суду у справі Штепи.

"Не виключено, що бажання судді викликане тиском з боку обвинувачення і псевдоактівістов "Національного корпусу", - додав адвокат.

За його словами, активісти завжди присутні на засіданні суду у справі Штепи, голосно говорять, перелаюються, не раз прямо на засіданні погрожували Штепі і суддям.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада суддя Скляренко на першому своєму засіданні в якості головуючого у справі Штепи заявив самовідвід, який не було задоволено.

21 грудня адвокат екс-мера Слов'янська Олександр Шадрін подав скаргу слідчому судді Ленінського райсуду Харкова на бездіяльність поліції у зв'язку з погрозами вбивства на її адресу. 19 грудня Шадрін написав заяву в Холодногорський райвідділ поліції Харкова про загрозу вбивства на адресу Штепи.

Читайте також: Не доживу до вироку: спроба ще двох суддів "піти" вибила у Штепи сльозу

19 грудня Штепа прибула до Харкова на суд зі Слов'янська, де вона знаходиться під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом. Вона не увійшла в будівлю Ленінського суду, бо побачила у дворі і в коридорі суду не менше трьох десятків активістів "Національного корпусу", вже знайомих їй по попереднім судовим засіданням, де вони їй погрожували. При цьому хтось із них крикнув, що треба кинути гранату. Двоє поліцейських, що вийшли до Штепи і її адвоката з приміщення суду,  визнали, що їх занадто мало, щоб забезпечити безпеку підсудної.

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-