На Харківщині відкрили рух по Губарівському шляхопроводу

На Харківщині відкрили рух по Губарівському шляхопроводу

Укрінформ
Рух через шляхопровід на дорозі Харків - Охтирка, яка з’єднує Харківську та Сумську області, відкрито після ремонту.

Під час інспекціі шляхопроводу його відкриття прокоментувала журналістам голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З сьогоднішнього дня рух через шляхопровід поновлено. Тепер потрібно їхати не 4 км по бездоріжжю, в об’їзд селами, а 55 метрів по якісному сучасному мосту", - зазначила Світлична.

За її словами, ремонт шляхопроводу - один з етапів капітального відновлення цієї дороги.

"Траса - у вкрай поганому стані та потребує негайного ремонту. Але для того, щоб дорога могла функціонувати повноцінно, спочатку потрібно було відновити міст. У цьому році будемо ремонтувати трасу. Маємо повну підтримку Президента Петра Порошенка в цьому питанні - в державному бюджеті закладені кошти на роботи", - додала Світлична.

За її словами, вона вже дала доручення обласній службі автомобільних доріг щодо розробки документації, необхідної для початку робіт.

"Затягувати не будемо. Люди довго чекали на якісні дороги. Завдяки спільній праці з Президентом, з громадами, маємо результат. У минулому році ми відремонтували в області втричі більше доріг, ніж у 2016-му. Підходимо до цього комплексно - вперше за багато років на Харківщині ремонтуємо та будуємо мости", - пояснила керівник області.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, дорога Харків-Охтирка - одна з найбільш інтенсивних в області: "Її навантаження складає до 20 тисяч автомобілів на добу. Цей потік вплинув і на стан об’їзної дороги, вона зіпсувалася".

"Будівництво шляхопроводу через залізничну колію поблизу села Губарівка Богодухівського району - наймасштабніший проект програми відновлення мостів області, яку розроблено у 2017 році. Жителі області чекали на новий міст 10 років: старий шляхопровід, побудований у 1962 році, жодного разу не ремонтувався і був зруйнований та демонтований у 2007 році. Об’їзна дорога через селище Полкова Микитівка збільшувала шлях на 7 км, з яких 4 км були вщент зруйновані. Губарівський шляхопровід практично збудований заново. Було змінено його параметри: довжину збільшено з 43 м до 55,3 м, ширину - з 6,8 м до 9,5 м. Гарантійний строк експлуатації споруди - 50 років", - додав Зражевець.

Читайте також: Будівництво та ремонт доріг цьогоріч набиратимуть обертів - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, 22 серпня 2017 р. за участю Президента України Петра Порошенка відкрито 210-метровий міст через річку Сіверський Донець в Ізюмі - один з найбільших на Харківщині. Цим мостом проходить стратегічна дорога М-03 Київ - Харків – Довжанський, що забезпечує основний зв'язок із зоною АТО. До того міст не ремонтували протягом 17 років.

4 січня відновлено після ремонту рух по Пісочинському шляхопроводу. Ремонтні роботи на мості розпочалися наприкінці вересня 2017 року. Шляхопровід є надзвичайно важливим об’єктом на трасі Київ - Харків - Довжанський. Навантаження на міст - 40 тисяч автомобілів на добу. До цього моменту, за 42 роки існування, міст жодного разу не ремонтувався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-