У Краматорську впіймали серійного піромана

У Краматорську впіймали серійного піромана

Укрінформ
Поліцейські Краматорська затримали юного піромана, який протягом місяця скоїв 27 пожеж на території міста.

Про це повідомляє прес-служба Краматорського відділу поліції.

"Діючи майже щодня, хлопець протягом місяця скоїв 27 підпалів - тільки дивом при цьому ніхто не постраждав. Подальшу його "діяльність" перервали поліцейські", - зазначається у повідомленні.

Протиправні дії 18-річний житель міста влаштовував з 13 до 21 години. Пробираючись до під'їздів, він розводив вогнище на сходовому майданчику, горищі чи підвалі. Як він пізніше сказав правоохоронцям, головною метою для нього було спостерігання за пожежею. Якщо полум'я згасало, він повертався й повторював спробу. При цьому те, що від його дій можуть загинути люди, його зовсім не турбувало.

Читайте також: У Харкові на хабарі в $20 тисяч спіймали двох фіскалів

Зловмисник завжди знаходився поблизу пожежі й уважно стежив за діями випадкових свідків та співробітників ДСНС, які приїжджали на виклик. 

За вказаними фактами Краматорським ВП розпочато досудове розслідування, кваліфікація - ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним шляхом). Її санкція передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-