"Справу Плотницького" перенесли через хворобу судді

Укрінформ
Справу ватажка "ЛНР" Плотницького і двох командирів батальйонів - Патрушева і Гуреєва, яких обвинувачують у вчиненні теракту, внаслідок чого було збито літак Іл-76 із 49 українськими військовими на борту, перенесли через хворобу судді.

Про це повідомила у Facebook депутат Дніпровської міськради Наталія Балахніна. 

"Красногвардійський районний суд, головуючий суддя Григоренко Д.Ю. раптово пішов на лікарняний саме в день, коли повинно було проводитись засідання по справі Плотницького І.В. При цьому попереджати адвокатів і потерпілих по справі ніхто і не збирався. Помічника судді на місці немає. Інші співробітники надали інформацію, що через хворобу судді засідання не відбудеться. Дату, на яку воно пересено повідомити не змогли. Телефон помічника - річ конфіденційна. Дива та й годі", - зазначила  Балахніна.

Читайте також: Іл-76: справу проти Плотницького і Ко повернули до суду Дніпра

Як раніше повідомлялося, літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював Штаб антитерористичної операції, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Павлоградський міськрайонний суд засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав на апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області 3 жовтня залишила без задоволення клопотання генерала.

Крім того, слідчі СБУ направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників збиття ІЛ-76, серед яких ватажок "ЛНР" Плотницький та його помічники Патрушев і Гуреєв. Хоча судді у цій справі, за неофіційною інформацією, беруть самовідводи і не хочуть розглядати її, переймаючись за власну безпеку. Врешті справу було передано до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, той постановив, що справу мають розглядати на Дніпропетровщині, але в Красногвардійському суді знову вийшла юридична колізія і суддя, посилаючись на те, що раніше надавав послуги дружині адвоката, що представляє сторону потерпілих, взяв самовідвід, а справу для визначення підсудності перенаправлено до Апеляційного суду Дніпропетровської області. Той вдруге повернув її до Красногвардійського районного суду м. Дніпро, де 3 січня мало відбутися судове засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-