У Миколаєві перевірять всі пункти розливу води через спалах гепатиту А

У Миколаєві перевірять всі пункти розливу води через спалах гепатиту А

Укрінформ
У Миколаєві перевірять всі пункти доочищення та розливу води у зв'язку зі спалахом в місті захворювання на гепатит А
Таке рішення прийнято 3 січня під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Миколаєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«З 3 січня тимчасово заборонити діяльність семи пунктів розливу доочищеної води, про які повідомили хворі. Провести позачергову перевірку всіх пунктів доочищення та розливу, що діють у місті. До перевірок, крім фахівців Держпродспоживслужби, залучити представників адміністрацій районів та поліцію», - йдеться у рішенні комісії.
Також власники пунктів розливу питної води мають розробити та узгодити з Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Миколаєві робочі програми щодо проведення виробничого контролю якості питної води.
За словами заступника головного санітарного лікаря області Олександра Ігнатенка, епідобстеження встановило, що загального харчового фактору у пацієнтів немає, люди ніде не зустрічалися. Це дало підстави вважати, що єдиний фактор, об’єднуючий хворих, – вода з пунктів доочищення та розливу. «Ми відібрали зразки води в тих точках продажу, про які повідомили хворі. Дослідження проведемо у вірусологічній лабораторії в Миколаєві і паралельно у референс-лабораторії міста Одеса», - сказав Ігнатенко.
У ході засідання також з’ясувалося, що у Миколаєві функціонують приблизно 120 пунктів доочищення та розливу води, які ніхто не контролює через мораторій на перевірки бізнесу, що діє у державі.
Як уже повідомляв Укрінформ, у Миколаєві за останній тиждень різко збільшилася кількість хворих на гепатит А, на 3 січня зафіксовано вже 37 випадків, 5 з яких – в Інгульському районі міста, всі інші у Заводському. Епідрозслідування встановило, що особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу ТМ «Чиста вода».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-