Захоплення Укрпошти: чотирьох сміливців нагородили за затримання зловмисника

Захоплення Укрпошти: чотирьох сміливців нагородили за затримання зловмисника

Відео
Укрінформ
Цінні подарунки - наручні годинники - вручили чотирьом громадянам, які надали допомогу поліції при затриманні зловмисника, що захопив заручників у відділенні зв'язку №13 у Харкові.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла начальник відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області Олена Баранник.

"Четверо громадян за наказом МВС нагороджені цінними подарунками - наручними годинниками за допомогу поліції у затриманні небезпечного злочинця, який захопив відділення зв'язку разом з людьми 30 грудня і погрожував підірвати усіх за допомогою принесеної з собою вибухівки. Лише пізніше люди дізналися, що вибухівки у нього не було, але тоді, незважаючи на небезпеку, четверо заручників - три жінки-співробітниці відділення зв'язку - Ганна Коропець, Олена Лук'яненко і начальник відділення Вікторія Мущир разом з молодим чоловіком, приватним підприємцем Олексієм Мавріним - зуміли заламати зловмисникові руки, повалили його і зв'язали, після чого впустили всередину приміщення правоохоронців, готових до штурму будівлі", - відзначила Баранник.

За її словами, чотирьох сміливців запросили для вручення нагород до ГУ Нацполіції в Харківській області: "Нагороди вручив особисто начальник главку, генерал поліції Олег Бех".

"Що стосується відділення зв'язку, то у ньому тривають необхідні слідчі дії, проводяться експертизи", - додала Баранник.

Читайте також: Захоплення харківської Укрпошти: зловмисника арештували на два місяці

"Те, що живі усі заручники, живий і сам зловмисник, який постане перед судом, і немає руйнувань у будівлі - результат грамотних, високопрофесійних дій правоохоронців. Переговори із зловмисником велися безперервно впродовж кількох годин. За цей же час зловмисника ідентифікували - це 40-річний харків'янин - знайдено його сім'ю, у його житлі проведено обшук, його батько доставлений на переговори, як і друг дитинства. Усі дії були спрямовані на результат: затримати зловмисника і звільнити заручників, при цьому були реальні побоювання щодо трагічного результату, якого, на щастя, вдалося уникнути", - пояснила Баранник.

За її словами, за зразкове виконання службових обов'язків і відданість присязі за наказом МВС нагрудні знаки "За відвагу в службі" вручено поліцейським, які брали участь у спецоперації по звільненню заручників.

Як повідомляв раніше Укрінформ, вдень 30 грудня невідомий з метою пограбування захопив відділення зв'язку "Укрпошти", що на вулиці Шевченко біля станції метро "Київська", та взяв у заручники, за уточненими даними, 9 осіб, включаючи двоє дітей. Поліція оточила відділення зв'язку, на місце прибули вибухотехніки і переговорники. Через час, з будівлі вивели трьох жінок та двох дітей.

О 20:30 правоохоронці затримали зловмисника та звільнили заручників.

31 грудня Київський райсуд обрав запобіжний захід для порушника: два місяці досудового слідства під вартою, тобто, у СІЗО, без застави.

У суді мати заарештованого Безуха розповіла, що він психічно неурівноважений. За словами заручників, Безух оголосив їм, що у нього рак мозку. У суді він не пояснив мотивів захоплення відділення зв'язку разом з людьми. Журналістам же з цього приводу він сказав: "Ви не зрозумієте".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-