Захоплення харківської Укрпошти: зловмисника арештували на два місяці

Захоплення харківської Укрпошти: зловмисника арештували на два місяці

Укрінформ
Суд обрав Володимиру Безуху, який 30 грудня захопив заручників у відділенні "Укрпошти" в Харкові, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.

Відповідне рішення рішення прийняв Київський суд Харкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вирішив задовольнити клопотання прокуратури щодо тримання під вартою Безуха Володимира Володимировича, оскільки останній підозрюється у вчиненні особливо тяжких кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників)... Застосувати відносно Безуха Володимира Володимировича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Харківської установи виконання покарань №27 на 60 діб - до 27 лютого 2018 року, без визначення застави", - сказав слідчий суддя Валентина Божко.

Читайте також: Затриманий за напад на Укрпошту вдавав "пророка" та балотувався в мери

Як повідомляв Укрінформ, 30 грудня у 14:40 невідомий забарикадувався у відділенні зв'язку "Укрпошти", що на вул. Шевченка біля метро "Київська". Він узяв у заручники 11 людей, у тому числі двох дітей. Частину з них він відпустив після перемовин з поліцією. Решту було звільнено в результаті спецоперації правоохоронців.

Зловмисником виявився 40-річний місцевий житель Володимир Безух. У 2006 році він, зокрема, балотувався на пост міського голови Харкова, а в 2014-му "пророкував" в Україні "громадянську війну" та "епідемію".

За даними поліції, зловмисник вів асоціальний спосіб життя, був судимий за злочини, пов'язані з наркотиками, і потребує допомоги психіатра.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 15 років тюрми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-