Справа 2 травня: слідство стосовно одного з фігурантів завершили

Справа 2 травня: слідство стосовно одного з фігурантів завершили

Укрінформ
Прокуратура Одеської області передала для судового розгляду обвинувальний акт стосовно співорганізатора масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року Сергія Долженкова.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу керівник прес-служби облпрокуратури Інна Верба.

"Слідчі Управління Служби безпеки України в Одеській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно одного з організаторів масових заворушень 2 травня 2014 року, які готувались на території меморіального комплексу «411 батарея». Йому інкриміновано скоєння злочинів за ознаками ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (підготовка до масових заворушень) Кримінального кодексу України", - зазначила Верба.

Наразі обвинувачений за клопотанням прокуратури Одещини перебуває під вартою.

Як повідомлялося, підозрюваних в організації масових заворушень Долженкова і росіянина Євгена Мефьодова затримали співробітники СБУ 18 вересня поточного року відразу після оголошення судом  міста Чорноморськ виправдувального вироку в «справі 2 травня» в частині подій на Грецькій площі, обом було оголошено підозри у скоєнні тяжких злочинів.

Читайте також: В Одесі журналістів не пустили на суд щодо фігуранта "справи 2 травня"

Тоді ж Київський райсуд Одеси обрав для Долженкова і Мефьодова запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту, а 15 листопада суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 січня.

28 грудня Мефьодова повернули до Одеського СІЗО зі Святогірська Донецької області, де його та групу інших кримінальних правопорушників збиралися в числі інших обміняти на українських заручників. А 29 грудня Приморський райсуд Одеси розглянув у закритому режимі клопотання сторін обвинувачення та захисту і продовжив термін тримання підсудного під вартою до 18 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-