В Одесі журналістів не пустили на суд щодо фігуранта

В Одесі журналістів не пустили на суд щодо фігуранта "справи 2 травня"

Укрінформ
Суддя Приморського райсуду Одеси Роман Гончаров розпочав у закритому режимі розгляд клопотань прокурорів та адвоката громадянина РФ Євгена Мефьодова, який був фігурантом у "справі 2 травня", а зараз підозрюється у сепаратизмі. 

Причому доступ на засідання суду був закритий ще до розгляду клопотань сторін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд виніс ухвалу розглядати клопотання у закритому режимі, про що просили представники облпрокуратури, пославшись на ст. 222 і 227 Кримінально-процесуального кодексу України", - заявив суддя Гончаров, коли група громадських активістів та журналістів зламала двері судової зали і таки пройшла до зали засідань.

Однак суддя не зміг відповісти на запитання журналістів, чому посилений наряд поліції протиправно не допускав до залу громадян, в тому числі представників ЗМІ, до початку судового засідання, що суперечить вимогам чинного законодавства. Так само протягом півгодини не могли пояснити підстави внесення клопотання про закрите судове засідання представники облпрокуратури.

Протягом півгодини за проханням кореспондента Укрінформу з'яcовувала дивну позицію двох прокурорів управління підтримання державного обвинувачення в суді представник прес-служби облпрокуратури Наталія Хорунжа. Однак повідомила лише те, що сторону обвинувачення в суді представляє прокурор Юрій Богомолов.

Читайте також: Суд залишив під арештом фігуранта "справи 2 травня" Долженкова

Як повідомлялося, росіянина Мефьодова затримали співробітники СБУ 18 вересня поточного року відразу після оголошення судом  міста Чорноморськ виправдувального вироку у "справі 2 травня" в частині подій на Грецькій площі. Йому було пред'явлено підозру за ознаками ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (підготовка до масових заворушень) Кримінального кодексу України.

Тоді ж Київський райсуд Одеси обрав для Мефьодова запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту, а 15 листопада суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 січня.

Учасника травневих масових заворушень в Одесі Мефьодова повернули 28 грудня до Одеського СІЗО зі Святогірська Донецької області, де його та групу інших кримінальних правопорушників планували в числі інших обміняти на українських заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-