Скандальний кар’єр: справа про перешкоджання журналістській діяльності вже у суді

Скандальний кар’єр: справа про перешкоджання журналістській діяльності вже у суді

Відео
Укрінформ
У Чернівецькій області працівники Заставнівського відділення поліції передали до суду справу щодо жителя села Репужинці, який перешкоджав групі телеканалу "Чернівецький промінь" знімати сюжет про роботу кар'єру.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

"Повідомлення про перешкоджання роботі журналістів надійшло до поліції 5 липня цього року. Виїхавши на місце інциденту, слідчо-оперативна група Заставнівського відділення поліції встановила, що 47-річний житель села Репужинців дійсно намагався припинити знімальний процес і погрожував працівникам телеканалу фізичною розправою. Зловмисник залучив до своїх протиправних дій місцевих активістів і жителів села. 6 липня за даним фактом прокуратура Чернівецької області внесла відомості до ЄРДР за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України. Крім цього, було відкрито кримінальні провадження щодо побиття активістів під час вказаного інциденту. 21 грудня поточного року винній особі оголошено підозру", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний визнав провину та пояснив свою поведінку імпульсивним збудженням, оскільки вважав дану відеозйомку несанкціонованою. 22 грудня вказане кримінальне провадження направлено до Заставнівського районного суду.

Оскільки в сутичці і в перешкоджанні роботі знімальної групи брала участь велика кількість людей, слідчим довелося докласти багато зусиль, щоб з’ясувати всі обставини правопорушення та протиправність дій його учасників.

Як зазначив начальник Заставнівського відділення поліції Петро Токар, довести провину порушника вдалося завдяки повній відеофіксації його дій. Це дало змогу чітко встановити, що йдеться саме про перешкоджання професійній діяльності журналістів, а не будь-яке інше адміністративне правопорушення.

Читайте також: У 2017 році 262 журналісти перебувають в ув'язненні – CPJ

Як інформує видання "Чернівці.Таймс", влітку цього року журналіст Олександр Докієн та оператор Роман Пилатик телеканалу "Чернівецький промінь" на прохання місцевих мешканців проводили зйомки сюжету у селі Репужинці щодо незаконного кар’єру. Проти зйомок виступив чоловік в.о. голови сільської ради.

Він погрожував працівникам телеканалу фізичною розправою, намагався розбити телекамеру, зрештою, забрав ключі від службового автомобіля і спустив колеса. В цих діях його підтримувала  група активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-