Міноборони і Генштаб створюють бригаду тероборони на Херсонщині

Міноборони і Генштаб створюють бригаду тероборони на Херсонщині

Укрінформ
Міністерство оборони та Генеральний штаб ЗСУ вирішили створити у прикордонній з анексованим Росією Кримом Херсонській області бригаду територіальної оборони, в яку увійдуть існуючі на даний час в регіоні загони територіальної оборони.

Про це поінформував у вівторок на прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації, присвяченій підсумкам 2017 року, голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році ми провели (в області - ред.) навчання загонів територіальної оборони. Це близько 5,3 тис. бійців. На сьогодні ми відпрацювали вже 2 роки з цими людьми. І ми вже дійшли до тієї стадії, що сьогодні Міністерство оборони і Генштаб прийняли рішення про створення на базі саме наших херсонських загонів територіальної оборони бригади територіальної оборони", - розповів Гордєєв.

Як він зазначив, херсонська бригада територіальної оборони "матиме свій офіційний склад та командування, матиме оперативне управління, матеріально-технічну базу". Особовий склад даної бригади матиме також і військову форму. А під час навчань бійців тероборони області їм виплачуватиметься компенсація заробітної плати за той період, коли вони проходитимуть навчальні збори, заявив голова ОДА.

Читайте також: Військкоми вивчали вінницький досвід проведення навчань із територіальної оборони

Гордєєв наголосив, що створення на Херсонщині бригади територіальної оборони - "це вже буде зовсім інший розвиток територіальної оборони (в області - ред.)".

Голова ОДА також повідомив, що робота по створенню в регіоні бригади тероборони розпочнеться у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-