Заступнику голови Запорізької облради обрали запобіжний захід

Заступнику голови Запорізької облради обрали запобіжний захід

Укрінформ
Червонозаводський суд Харкова визначив запобіжний захід заступнику голови Запорізької облради Владиславу Марченку, якого підозрюють в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Про це кореспонденту Укрінформу розказала прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд обрав цілодобовий домашній арешт для двох фігурантів справи про заволодіння 87 млн грн. бюджетних коштів через проведення фіктивних тендерів: заступнику Запорізької облради Владиславу Марченко та його рідному брату, підприємцю Марку Марченко", - зазначила Дубовик.

За її словами, третьому фігуранту - керівнику одного з комунальних підприємств м. Мелітополя Олегу Брезанову - запобіжний захід не обирався: хоча йому й оголошено підозру у справі, його поки не затримано", - зазначила Дубовик.

Читайте також: У Запоріжжі обшукують фірму затриманого заступника голови облради

Водночас, прокуратура Харкова, за її словами, наполягала на арешті усіх трьох.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня прокуратура Харківської області, яка проводить розслідування за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України), оголосила про підозру заступнику голови Запорізької облради, його брату та службовцю з Мелітополя. Підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами, проводячи тендери через систему «Прозорро» на ремонт та реконструкцію об"ектів у Мелітополі та Запоріжжі. Однак фактично тендери не відбувалися. Оскільки підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності. Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм. Уже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам. Від цієї діяльності бюджетам Мелітополя та Запоріжжя нанесено збитків на суму понад 87 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-