Штепі погрожують убивством – адвокат поскаржився поліції

Штепі погрожують убивством – адвокат поскаржився поліції

Укрінформ
Адвокат екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створенні терористичної групи, поскаржився на бездіяльність поліції.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Скарга подана слідчому судді Ленінського райсуду Харкова на бездіяльність Холодногірського райвідділу поліції, куди я як законний представник Штепи 19 грудня звернувся із заявою про погрозу вбивства на її адресу", - зазначив Шадрін.

За його словами, відповідно до закону, райвідділ поліції повинен був протягом доби відкрити кримінальне провадження за фактом погрози вбивства та провести слідчі заходи.

Читайте також: Штепа не дійшла до суду - злякалася

Як повідомляв раніше Укрінформ, 19 грудня Неля Штепа прибула до Харкова на суд зі Слов'янська, де вона перебуває під цілодобовим домашнім арештом із електронним браслетом. Вона не увійшла до будівлі Ленінського суду, оскільки побачила у дворі і у коридорі суду щонайменше трьох десятків активістів "Національного корпусу", вже знайомих їй за попередніми судовими засіданнями, де вони їй погрожували. При цьому хтось із них крикнув, що треба кинути гранату. Двоє поліцейських, які вийшли до Штепи та її адвоката з будівлі суду, визнали, що їх занадто мало, щоб забезпечити безпеку підсудної, і тоді Штепа поїхала геть. У результаті, суддя Ленінського райсуду переніс засідання у справі Штепи на 9 січня 2018 року.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що у полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-