У справі заступника голови Запорізької облради провели 30 обшуків - Луценко

У справі заступника голови Запорізької облради провели 30 обшуків - Луценко

Укрінформ
Харківська прокуратура та працівники відділу "К" Служби безпеки України у четверпровели в Запоріжжі 30 обшуків у справі щодо заступника голови облради та його брата, які організовували фіктивні тендери на благоустрій парку та шкільні спортмайданчики.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. 

“Харківська прокуратура та К СБУ сьогодні провели 30 обшуків у Запоріжжі. Справа стосується депутата облради та його брата, які через вплив на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн грн) та шкільні спортмайданчики (84 млн грн) з наперед визначеним переможцем”, - написав Луценко.

Він зазначив, що підозрюваним організатором схеми є заступник голови Запорізької облради Владислав Марченко, “який, згідно з даними слідства, разом із братом — очевидно, в порядку сімейної самопомочі - лобіювали свої фірми через зв'язки з екс-опоблоківцем заступником мера Пустоваровим”. За словами Луценка, “ще одна прихильниця гасла "Візьми і зроби", голова міського осередку партії, займалася переведенням грошей в готівку”. 

“Дана справа вже отримала резонанс у ВР. Очільник фракції "Самопомочі" щойно назвав дії правоохоронців політичними репресіями. Я розумію емоції пана очільника фракції у ВР: його людей затримано, а опоблоківець втік через вікно і в тапках по снігу втік... Не розумію лише - де тут політичні репресії?”, - підсумував Луценко.

Читайте також: Мер Запоріжжя підтвердив обшуки у чиновників

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня в Запоріжжі представники правоохоронних структур проводили обшуки у заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка і заступника мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова. Обшуки проводилися у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ст.191 КК України (привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірено особі або знаходилося в його віданні, шляхом зловживання службовим становищем). Слідчі дії здійснювали співробітники Харківської облпрокуратури.

Мобільні телефони заступника мера Запоріжжя Пустоварова і заступника голови Запорізької облради Марченка поза зоною дії мережі.

Фото: Юрій Луценко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-