Уряд запровадив нову методику оцінки регіонального розвитку

Уряд запровадив нову методику оцінки регіонального розвитку

Укрінформ
Кабмін затвердив нову методику вимірювання соціально-економічного розвитку регіонів, відтепер він вимірюватиметься за двома основними індикаторами - індекс регіонального людського розвитку та індекс конкурентоспроможності.

Відтепер він вимірюватиметься за двома основними індикаторами - індекс регіонального людського розвитку та індекс конкурентоспроможності. Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, КМУ схвалив постанови «Деякі питання удосконалення системи моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики» та «Про внесення змін до Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року», повідомляє Урядовий портал.

«Розрахунок індексу регіонального людського розвитку здійснюється за трьома напрямами: довге та здорове життя, добробут і гідна праця, освіта. Методика розрахунку індексів конкурентоспроможності регіонів передбачає стандартизацію показників і застосування вагових коефіцієнтів відповідно до рівня розвитку регіону. Джерелом інформації для розрахунку ІКР є дані державної та галузевої статистики, а також дані опитувань», - сказав Зубко.

Читайте також: Раді пропонують в четвер розглянути законопроект про передачу землі тергромадам

Другий ухвалений документ удосконалює системи моніторингу та оцінки результативності реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, забезпечує своєчасне виявлення проблем розвитку регіонів та підвищує якість управлінських рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-