На Закарпатті почався паводок

На Закарпатті почався паводок

Укрінформ
На Закарпатті через інтенсивні дощі рівні води в основних річках піднялися від 1,5 до 2,5 метрів. Наразі затоплено 300 га сільгоспугідь, місцеві автошляхи. Місто Перечин – без центрального водопостачання.

Про таке повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА. 

"Станом на ранок четверга (14.12) підтоплено більше 300 гектарів сільськогосподарських угідь та пасовищ, які розташовані в заплавах річок Уж, Боржава і Латориця в Ужгородському, Перечинському, Мукачівському, Берегівському, Іршавському та Виноградівському районах", – повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль. 

Також підтоплені ділянки двох автомобільних доріг місцевого значення: Шаланки – В. Ком’яти на Виноградівщині та Геївці – Тисаагтелек на Ужгородщині. 

Паводок на Закарпатті/ Фото Сергія Гудака

Крім того, внаслідок різкого підйому води в р.Уж примусово зупинена система водопостачання в м.Перечин. Подачу центральної води в місті відновлять після того, як вода в річці піде на спад. 

Для зменшення наслідків негоди у водному господарстві працюють 12 насосних станцій, які відкачують внутрішні води із сільськогосподарських угідь та прилеглих сіл.

Читайте також: Рятувальники: У Карпатах - загроза зсувів снігу на дороги

Паводкова ситуація буде мати подальший розвиток, у найближчі дві-три доби очікується продовження підйому рівня води на основних річках області. На випадок необхідності підготовлені пересувні насосні станції, а також необхідний запас мішків та сипучих матеріалів, повідомляють в ОДА. 

До кінця цього тижня на Закарпатті синоптики прогнозують сильні опади. Дощить у області з початку тижня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-