Кривава ДТП у Харкові: суд розгляне, чи залишаться водії під вартою

Кривава ДТП у Харкові: суд розгляне, чи залишаться водії під вартою

Укрінформ
Київський райсуд Харкова 13 грудня розгляне питання продовження запобіжного заходу учасникам ДТП на вулиці Сумській у Харкові, в результаті якої на місці загинули п'ятеро людей і шестеро постраждали, з них один помер у лікарні.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Питання про продовження запобіжного заходу учасникам ДТП - водію Lexus Олені Зайцевій і водію Volkswagen Геннадію Дронову, яких узято під варту, завтра, 13 грудня,  розгляне Київський райсуд Харкова. Суддя - Світлана Муратова", - зауважила Дубовик.

За її словами, початок засідань, відповідно, об 11:00 і 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня на пішохідному переході біля виходу зі станції метро "Площа Конституції" в Харкові зіткнулися авто Lexus, за кермом якого була 20-річна дівчина - Олена Зайцева, і Volkswagen Touareg з 49-річним водієм - Геннадієм Дроновим. В результаті ДТП Lexus відкинуло на натовп пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро з них загинули на місці, шестеро були госпіталізовані, в тому числі вагітна жінка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

Обидва фігуранти заарештовані без можливості застави.

Читайте також: Слідчі передали поліції матеріали на третього учасника смертельної ДТП у Харкові

20 жовтня експертиза виявила в крові Зайцевої опіати, а 6 грудня - речовини, що містять кодеїн. За два роки водіння Зайцева вчинила шість адміністративних порушень.

Станом на 6 грудня допитано більше 100 чоловік, призначені понад 40 експертиз. Після отримання результатів усіх експертиз і ознайомлення - до 15 грудня - учасників процесу з матеріалами справи буде прийнято рішення про передання звинувачувального акту до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-