Слідчі передали поліції матеріали на третього учасника смертельної ДТП у Харкові

Слідчі передали поліції матеріали на третього учасника смертельної ДТП у Харкові

Укрінформ
Поліція розглядає можливість притягнення до адміністративної відповідальності третього фігуранта ДТП у центрі Харкова 18 жовтня, жертвами якої стали шестеро осіб.

Про це журналістам розповів начальник відділу слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Олександр Умніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Управління патрульної поліції Харкова направлено матеріали для вирішення питання про притягнення до адміністративної відповідальності водія автомобіля Opel", - відзначив Умніков.

За його словами, цей водій почав рух поряд з автомобілем Volkswagen Tuareg на жовтий сигнал світлофора.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: в організмі Зайцевої знайшли кодеїн

Як повідомляв раніше Укрінформ із посиланням на начальника Слідчого управління ГУ Національної поліції у Харківській області Сергія Чижа, станом на 6 грудня допитано більш як 100 осіб, призначено понад 40 експертиз. До 10 грудня буде завершено 14 експертиз щодо біологічних і цитологічних речовин, вилучених з автомобілів учасників ДТП. Також призначено автотехнічну експертизу, проведення якої доручено експертам Харківського НДІ судової експертизи ім. Бокаріуса.

Встановлено, що в організмі водія авто Lexus - 20-річної студентки Олени Зайцевої - виявлено речовини, які містять кодеїн. Вирішується питання про виділення в окреме провадження матеріалів щодо автошколи, де проходила навчання заарештована Зайцева. Після отримання результатів усіх експертиз і ознайомлення - до 15 грудня - учасників процесу з матеріалами справи буде прийнято рішення про передачу обвинувального акта до суду.

18 жовтня на пішохідному переході біля виходу із станції метро "Площа Конституції" зіткнулися авто Lexus, за кермом якого була 20-річна дівчина, і Volkswagen Touareg з 49-річним водієм. В результаті ДТП Lexus відкинуло на натовп пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро загинули на місці, шестеро госпіталізовані, в тому числі вагітна жінка.

Відкрито кримінальне провадження згідно з ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

Обидва фігуранти заарештовані без можливості застави.

20 жовтня експертиза виявила у крові Зайцевої опіати. Також встановлено, що за два роки водіння Зайцева вчинила шість адміністративних порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-