Харківський екопарк узяв на реабілітацію постраждалого в зоні АТО лебедя

Харківський екопарк узяв на реабілітацію постраждалого в зоні АТО лебедя

Укрінформ
Лебедя, який після отриманої в зоні АТО травми залишився зимувати в заплаві поблизу села Брусівка Лиманського району Донецької області, доставлено на реабілітацію в екопарк, що на окружній дорозі в Харкові.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів завідувач сектором птахів екопарку Володимир Переходович.

"Лебедя виявили місцеві жителі. Вони ж звернулися за допомогою до нашого Центру порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин, відомого як "Добрий дім". Спільними зусиллями птаха доставлено на реабілітацію в наш регіональний ландшафтний парк", - зазначив Переходович.

За його словами, цей птах - доросла самка. "У неї в декількох місцях перебито крило, і вона не може літати. З настанням морозів птаха могла загинути від холоду і голоду", - пояснив він.

"Ветеринари оглянули лебедя: її стан задовільний, але потрібний додатковий догляд і харчування. Птах буде жити на Лебединому озері екопарку разом зі своїми родичами, поки остаточно не видужає. Перезимує, а потім, якщо захоче, повернеться в рідні місця або залишиться у нас назавжди", - додав Переходович.

Читайте також: Могила більшовика Руднєва у Харкові виявилася фейком

За його словами, це не перший випадок реабілітації тварин, які постраждали в зоні АТО: "Влітку минулого року військові привезли до нас лелеку, який потрапив під обстріл і втратив ногу. Він жив у нас три місяці, але поранення виявилося занадто важким".

Як повідомляв Укрінформ, у водоймах Харківського ландшафтного парку з 2016 року живуть до ста водоплавних птахів: лебеді, пелікани, лелеки, чаплі, качки і гуси різних видів. За п'ять років Центр порятунку тварин надав допомогу більш як 22 тисячам тварин - диких і екзотичних, включаючи тих, що з приватних колекцій. Чимало врятованих тварин повернуто в природу.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-