Скептиків децентралізації в Україні поменшало - експерт

Скептиків децентралізації в Україні поменшало - експерт

Укрінформ
Голова Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування Олег Яременко констатує, що скептиків децентралізації в Україні поменшало.

Про це він сказав під час Форуму регіонального розвитку "Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи", що відбувся у середу, 29 листопада.

За словами Яременка, наразі того спротиву реформі, котрим супроводжувалися перші кроки найбільш рішучих громад, уже немає. "Сусіди бачать, наскільки автономнішими стають об’єднані території і роблять висновки", - зазначив він, додавши, що, наприклад, бюджет Новоукраїнської ОТГ, котра визначила своє майбутнє на початку 2017 року, виріс із 32 мільйонів гривень до 105 мільйонів. "А це гроші на дороги, спортивні майданчики, комунальну сферу", - зазначив експерт.

Читайте також: Влада налаштована на подальшу децентралізацію - Гройсман

Яременко відзначив серйозні позитивні зрушення на шляху впровадження адмінреформи на Кіровоградщині. "Зараз ми маємо шістнадцять ОТГ, але уже завершується об’єднання двох великих громад із центрами у Новій Празі та Новомиргороді. Цікаво, що до Новопразької ОТГ увійдуть населені пункти трьох сусідніх районів – Знам’янського, Олександрійського та Новомиргородського. Є знаковим той факт, що на керівні посади в новоутворених ОТГ люди переважно обирають колишніх сільських голів – тих, хто починав на місцях реформу й віддав цій справі багато часу й сил. Так, у виборах 29 жовтня в одинадцяти громадах (із тринадцяти, де проходили вибори) перемогли сільські голови останнього скликання", - сказав Яременко.

У Форумі регіонального розвитку "Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи", організатором якого виступив Кіровоградський ЦРМС, взяли участь 150 представників влади, бізнесу, засобів масової інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-