На модернізацію аеропорту в Ужгороді потрібно 100 мільйонів - директор

На модернізацію аеропорту в Ужгороді потрібно 100 мільйонів - директор

Укрінформ
Аеропорт "Ужгород" очікує на аудит спеціалістів із Європи. Після цього потрібно відновити матеріальну базу летовища – на це треба близько 100 млн грн.

Про це сказав Євген Гапоненко, директор ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі Ужгородський аеропорт очікує на європейський аудит. Відповідну заявку вже подало ДП «Украерорух». Проводити сертифікацію будуть спеціалісти з Європи. Для модернізації аеропорта, відновлення застарілого обладнання необхідно близько 100 млн грн", - зазначив Гапоненко.

Разом із тим, він повідомив, що аеропорт в Ужгороді - це важливий стратегічний об’єкт, який працює.

«Якщо відновити активну роботу, то відразу піднімається інвестиційна привабливість регіону, йде пасажиропотік. Ми втрачаємо час, оскільки в країні почалися зміни, розвиваються аеропорти. Перший рейс, який я бачу, це авіасполучення зі столицею, далі підуть пасажири. Перевізник має бути такий, який дасть доступні квитки, зручні літаки. Ставки треба робити на збільшення регулярності рейсів», - сказав Гапоненко.

Гапоненко переконаний, що аеропорт в Ужгороді – один з найперспективніших в країні, але необхідно запустити пасажиропотік. За його словами, аеропорт в стані покривати фіксовані витрати (заробітна плата, комунальні послуги тощо) – для цього необхідно здійснювати два рейси у день.

Також він повідомив, що 4 грудня о 16.00 відбудеться зустріч керівництва аеропорту, представників готельного бізнесу, туристичних фірм та інших зацікавлених організацій для вироблення спільних дій щодо роботи аеропорту в Ужгороді.

Читайте також: В аеропортах Парижа штрафуватимуть за забутий багаж

Як раніше повідомляв Укрінформ, аеропорт в Ужгороді зупинив обслуговування регулярних рейсів у 2016 році. 16 червня 2016-го закінчилася міждержавна угода між Словаччиною та Україною про обслуговування польотів літаків над словацькою територією.

Фото Голос Карпат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-