На заводі “Перетворювач” йде обшук - через можливу співпрацю з Росією

На заводі “Перетворювач” йде обшук - через можливу співпрацю з Росією

Укрінформ
СБУ проводить обшуки на заводі «Перетворювач».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили на ПАТ «Завод «Перетворювач».

«Сьогодні вранці на територію підприємства прибуло близько 40 співробітників УСБУ в Запорізькій області. У тому числі, й озброєні люди. Зараз в приміщеннях заводоуправління проводяться обшуки», - повідомили на підприємстві.

В управлінні УСБУ в Запорізькій області інформацію про проведення обшуків підтвердили, зазначивши, що «ці дії здійснюються у рамках розслідування раніше відкритого кримінального провадження». У чому саме підозрюється керівництво підприємства і за якою статтею КК України відкрито кримінальне провадження офіційно не повідомляється.

Читайте також: Поліція: Керівники Київавтодору та Зеленбуду вкрали 11-12 мільйонів

За неофіційними даними, обшуки проводяться з метою перевірки інформації про постачання ПАТ «Перетворювач» через одну з суміжних держав на територію РФ продукції, що може застосовуватися для потреб військово-промислового комплексу, зокрема для забезпечення роботи енергоустаткування морських суден і підводних човнів.

В УСБУ в Запорізькій області офіційно цю інформацію не підтверджують, але й не спростовують.

ПАТ «Завод «Перетворювач» є єдиним в Україні виробником силових напівпровідникових приладів: діодів, тиристорів, модулів та інших приладів на струми від 10 до 4000А напруга до 4000В.

Зокрема, випрямні агрегати cерій «ВКС» «ВАКС» і фільтри «Ф-ВАКС», зроблено в морському виконанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-