Поліція: Керівники Київавтодору та Зеленбуду вкрали 11-12 мільйонів

Поліція: Керівники Київавтодору та Зеленбуду вкрали 11-12 мільйонів

Укрінформ
Керівники комунальних підприємствах "Київавтодор" та "Київзеленбуд" завдали збитків на 11-12 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті мера Києва Віталія Кличка за підсумками спільного брифінгу столичного голови, першого заступника Генерального прокурора України Дмитра Сторожука і заступника голови Нацполіції Ігоря Купранця.

“Керівники вищої і середньої ланки зазначених підприємств, отримавши кошти на проведення ремонтних робіт, відправляли зазначені кошти за фіктивними договорами на підконтрольні собі комерційні структури, гроші оберталися в готівку. Роботи, які за документами виконувалися комерційними структурами, фактично виконувалися силами і засобами комунальних підприємств. Задокументовано вже декілька епізодів, по яких ми маємо експертизи. Ми вже можемо сказати про суму підтверджених збитків – 11-12 млн грн. Більші цифри ми будемо доводити у процесі розслідування”, - зазначив заступник голови Нацполіції.

Слідчі дії відбуваються в рамках провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст. 191. - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

“На сьогодні ми можемо констатувати факт щодо виявлення злочинних угрупувань, які діяли у “Київавтодорі” і “Київзеленбуді”. П’ятьом особам будуть пред’явлені підозри, слідство триватиме. Протягом наступних трьох місяців ми зможемо окремі епізоди направити до суду”, - зазначив у ході брифінгу Дмитро Сторожук.

Читайте також: У Київавтодор та Київзеленбуд прийшли з обшуками, п'ятеро затриманих

Нагадаємо, Генпрокуратура спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції, департаментом захисту економіки Національної поліції та управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА сьогодні проводять обшуки та виїмку документів в комунальній корпорації “Київавтодор”, КП ШЕУ Святошинського, Деснянського, Оболонського та Подільського районів, а також в деяких підрядних організаціях. Обшуки та виїмка документів відбувається також в КО “Зеленбуд”, УЗН Оболонського і Голосіївського районів.

Затримано 5 осіб, тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-