У лікувальному басейні на Буковині проводять унікальну реабілітацію дітей

У лікувальному басейні на Буковині проводять унікальну реабілітацію дітей

Відео
Укрінформ
У Чернівецькому обласному центрі медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи працює надсучасний лікувальний басейн, де стали проводити унікальні реабілітаційні процедури для дітей.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив в.о. директора Центру Антон Казанський.

"У нашому Центрі нещодавно було відкрито бальнеологічний комплекс з харчоблоком та пансіонатом. Та найбільшою нашою гордістю є лікувальний басейн розміром 16х10 метрів і гідромасажні ванни високого тиску, - розповів Казанський. - Буквально нещодавно асистенти-фізіотерапевти стали практикувати проведення гідрокінезотерапії - лікувальні вправи, спрямовані на покращення рухливих можливостей дітей з ураженнями нервової системи, ортопедичною патологією та наслідками травм".

За словами в.о. директора, басейн обладнаний, зокрема, маніпулятором для важкохворих діток, можливостями проведення гідро- та аеромасажу, має підводний витяг, сучасну систему очистки і знезараження води і повітря. Тут створено єдиний температурний режим +30 градусів, що є оптимальним для хворих зі спастикою м'язів.

Контингент установи - близько 8 тисяч дітей, адже саме стільки нараховується в області дітей-інвалідів з патологією, яку лікують у Центрі. А крім того, тут ще профілактично обслуговують діточок віком до одного року, у яких спостерігаються симптоми хвороб нервової системи.

Читайте також: Марина Порошенко на форумі у Харкові розповіла про можливості інклюзивної освіти

Та тепер, крім стаціонарного відділення на 30 ліжок для дітей з мамочками, центр має власний харчоблок та пансіонат, у якому можна розмістити у 5 палатах ще 15 малюків з мамами. Працює поліклінічне відділення з сучасним, усім необхідним обладнанням, є відділення реабілітації, тренажерні зали, зали активної кінезотерапії, психопедагогічне відділення з лікарями-логопедами, зокрема.

Загалом в установі працює 90 медиків, девізом яких є індивідуальне ставлення до кожного маленького пацієнта.

Добудову Центру - окремий бальнеологічний комплекс з власним харчоблоком та пансіонатом - було проведено за державні кошти за сприяння обласної влади і обійшлася вона у майже 22 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-