Забудова Літнього театру в Одесі: губернатор внесе заставу за арештованого активіста

Забудова Літнього театру в Одесі: губернатор внесе заставу за арештованого активіста

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов внесе 609 тисяч гривень застави за звільнення з-під варти екс-лідера Одеської облорганізації "Правого сектора" Сергія Стерненка. 

Про це Степанов написав у Facebook, коментуючи ухвалу слідчого судді Приморського райсуду Одеси Віктора Іванова про арешт Стерненка з визначенням альтернативи у вигляді застави.

"Я вважаю, що сума застави - категорично неприпустима. Сергій Стерненко вийде на свободу в понеділок. Я особисто вношу за нього заставу. За справедливість треба боротися", - наголосив Степанов.

Це не означає, додав голова ОДА, що я погоджусь з усіма діями Стерненка. І я про це говорив йому і особисто, і публічно. Мова про інше: про справедливість, про Літній театр, про Одесу і людяність.

Напередодні увечері Приморський райсуд санкціонував арешт екс-лідера осередку "Правого сектора" Стерненка з альтернативою застави.

Слідство, зокрема, інкримінує підозрюваному організацію та активну участь у масових заворушеннях 18 листопада під час акції протесту проти забудови території Літнього театру в Міському саду Одеси. 

Читайте також: Акція проти забудови: в Одесі активісти побили голову поліції області

Стерненко заперечує, що вчиняв будь-які протиправні дії і називає свій арешт політичним замовленням. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-