Акція проти забудови: в Одесі активісти побили голову поліції області

Акція проти забудови: в Одесі активісти побили голову поліції області

Фото, відео
Укрінформ
В самому центрі Одеси, поряд із Дерибасівською вулицею, в суботу відбулася акція протесту жителів міста проти знищення 109 дерев і забудови Літнього театру фірмою «Солінг», якій мерія надала територію у 50-річну оренду.

У заході взяли участь близько тисячі обурених одеситів з гаслами "Не дамо знищити 109 дерев", "Ми хочемо зберегти Україну" та іншими, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не плануємо будувати тут висотну будівлю", - заявив учасникам акції представник СП "Солінг", яка напередодні закрила вхід з Міського саду на територію Літнього театру.

Одесити прийшли відстоювати літній театр в міському саду / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

У той же час представник фірми-забудовника не спростував інформації, які циркулюють в місті, про будівництво на місці Літнього театру ще одного торгово-розважального центру.

Читайте також: Справа про фінансування ОРДЛО: в одеського забудовника знайшли 20 мільйонів

Мітингувальники, які збирали підписи з вимогою повернути територію театру у власність громади, щоб зробити з нього частину парку "Міський сад", кинулися до закритих воріт Літнього театру.

Виникли сутички з поліцією, яка спробувала перешкодити протестувальникам зірвати ворота. У хід пішли фаєри, сльозогінний газ та вибухові пакети. Громадські активісти, в тому числі ВО «Свобода», почали штурмувати ворота і знесли їх з петель - натовп увірвався на територію Літнього театру.

У ході зіткнень постраждали кілька людей, в тому числі керівник ГУ НП в Одеській області Дмитро Головін. В голову йому потрапив камінь, медики надали йому медичну допомогу.

У підсумку, залізні ворота мітингувальники зняли і поставили перед дверима будівлі міськради, який дав дозвіл на забудову території Літнього театру. Розбите скло вхідних дверей в міськраду.

Голова облорганізації КВУ Анатолій Бойко так прокоментував ситуацію: "Пишаюся одеситами, які прийшли сьогодні на акцію на захист Літнього театру в одеському Міському саду від забудови черговим ТРЦ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-