Кривава ДТП у Харкові: матеріали будуть у суді до зими

Кривава ДТП у Харкові: матеріали будуть у суді до зими

Укрінформ
Матеріали слідства у справі про харківську ДТП 18 жовтня, коли на місці загинули п'ятеро осіб і ще шестеро постраждали, буде передано до суду вже наприкінці листопада.

Про це журналістам розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУ Нацполіції у Харківській області полковник Олександр Умніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом місяця проведено великий обсяг слідчих дій та експертних досліджень. Підсумком цієї роботи стало оголошення підозр двом учасникам ДТП: водіям автомобілів Volkswagen і Lexus та обрання їм запобіжних заходів. У ході розслідування кримінального провадження встановлено більш як 30 свідків події, всі їхні свідчення опрацьовано. Слідчими також вивчено відео з камер спостереження й алгоритм роботи світлофорів на перехресті", - зазначив Умніков.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: постраждала записала звернення з реанімації

За його словами, залишилося провести 8 експертиз.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня у Харкові на пішохідному переході біля виходу зі станції метро "Площа Конституції" зіткнулися Lexus і Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро осіб загинули на місці, шестеро госпіталізовані, у тому числі, вагітна жінка. 26 жовтня стало відомо, що в лікарні померла ще одна постраждала - 20-річна дівчина. 

Аналіз показав наявність у сечі 20-річної доньки харківського бізнесмена Олени Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП. 20 жовтня суд прийняв рішення заарештувати Зайцеву на два місяці без права внесення застави.

Нещодавно під варту взяли Геннадія Дронова - другого учасника ДТП. Підозру йому оголосили після ряду експертиз. Слідчі заявили, що водій Volkswagen поїхав на жовте світло світлофора, що могло стати однією з причин зіткнення. 6 листопада працівники правоохоронних органів повідомили Дронову про підозру. 8 листопада Київський районний суд Харкова прийняв рішення взяти під варту строком на 2 місяці Дронова без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-