На кордоні з Молдовою відкрили новий пункт пропуску

На кордоні з Молдовою відкрили новий пункт пропуску

Фото
Укрінформ
На українсько-молдовському кордоні у селі Малоярославець Тарутинського району Одеської області відкрито новий відділ прикордонної служби «Малоярославець» Білгород-Дністровського загону.

Про це інформує Держприкордонслужба України.

«Це – ще один крок на шляху до вдосконалення та посилення системи охорони державного кордону. Тільки на ділянці Білгород-Дністровського загону триває розбудова і реконструкція ще 6 таких лінійних підрозділів.

Читайте також: Громадянка РФ попросила у Києві статус біженки

У зоні відповідальності відділу «Малоярославець» - десятки кілометрів кордону з Молдовою та автомобільний пункт пропуску. Відтепер персонал відділу виконуватиме свої обов’язки у більш комфортних умовах, а тому сподіваюся, що і з вищим ступенем самовіддачі", - сказав на церемонії відкриття голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

У заході взяли участь також керівники Одеської області, начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Сергій Косік та представники місцевих органів влади.

Під час проведення урочистих заходів найкращих прикордонників нагородили медалями та відзнаками Президента України, подякою прем’єр-міністра України, грамотою Верховної Ради України та іншими державними відомчими нагородами Державної прикордонної служби України та МВС.

Військовий капелан прикордонників протоієрей Іоан Гуменюк звершив молитву та освятив адмінбудівлі новоствореного прикордонного відділу.

Варто зазначити, що на облаштування відділу прикордонної служби було витрачено близько 1,4 млн гривень (частина коштів була виділена Тарутинською районною державною адміністрацією). Розбудова тривала трохи більше року.

У підрозділі проходитимуть службу близько 80 прикордонників.

Відкриття пункту пропуску "Малоярославець"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-