Спецоперація на Закарпатті: силовики затримують “приватизаторів” держкордону

Спецоперація на Закарпатті: силовики затримують “приватизаторів” держкордону

Відео
Укрінформ
На Закарпатті силовики продовжують слідчі дії в рамках масштабної спецоперації, направленої на ліквідацію схем контрабанди у регіоні.

Про це розповів 5 каналу речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Сьогодні працівники ДПСУ спільно з Нацполіцією та Військовою прокуратурою проводять масштабну спецоперацію на Закарпатті. Основна її мета — викриття організаторів контрабанди у регіоні. Ця спецоперація є раптовою, її підготовка та реалізація трималася у таємниці. До проведення операції залучено сотні співробітників», — розповів Слободян в коментарі «5 каналу».

14 жовтня 2017 військовий прокурор Анатолій Матіос розповів ЗМІ, що 150 км українсько-угорського кордону на Закарпатті є приватними земельними ділянками, до яких прикордонники фактично не мають доступу.

За словами Матіоса, селищна рада передала ці ділянки місцевим жителям, після чого вони "осіли в окремо взятих руках".

У жовтні 2017 року телекомпанія М-студіо також опублікувала сюжет про цю ділянку кордону, передає Новое время.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті прикордонники, підрозділи МВС та військова прокуратура проводять масштабну спецоперацію з залученням бронетехніки та авіації.

Правоохоронці у трьох районах області проводять 100 одночасних обшуків з документування протиправної діяльності організованої групи осіб, які незаконно відчужили прикордонну смугу у 140 га та займалися реалізацією наркотиків - канабісу та опію.

У рамках операції правоохоронці повідомили про підозру чиновнику Держгеокадастру і подали клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згодом, також 16 листопада, затримали колишню главу управління Держземагенства (нині – Держгеокадастр) у Берегівському районі Закарпатської області і також вручили підозру.

Правоохоронці відпрацьовують інформацію про Аттілу Горвата, якого в ЗМІ називають організатором "приватного кордону".

Активная фаза операції триватиме упродовж четверга, 16 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-