На суд проти будівництва курорту

На суд проти будівництва курорту "Свидовець" не з'явилися відповідачі

Укрінформ
У Закарпатському окружному адміністративному суді розпочався розгляд позову активістів проти будівництва курортного центру "Свидовець". Відповідачі із двох райадміністрацій, на території яких планується будівництво, на засідання не з’явилися.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповіла волонтер Іріс Дель Соль.

"Сьогодні в Ужгороді у Закарпатському окружному суді відбулося перше судове засідання за позовом активістів про скасування розпоряджень Тячівської та Рахівської РДА, якими затверджені детальні плани території під будівництво мега-курорту "Свидовець". Наразі юридичних підстав для скасування розпоряджень більш ніж достатньо – це відсутність належного оголошення в друкованих ЗМІ про громадське обговорення, відсутність технічної документації детального плану (наявна лише ілюстрована схема курорту), нема екологічної ОВНС тощо", - пояснює Дель Соль.

За її словами, ніхто із відповідачів на засідання не з’явився – один голова РДА виявився у відрядженні, інший повіз допомогу в АТО, проте замість них не з’явилися й довірені особи.

Читайте також: Журналістам перешкоджали знімати сюжет про "Свидовець"

"У ході засідання суд залучив до розгляду справи як третіх осіб представників Карпатського біосферного заповідника та екологів із міжнародної організації "Екологія-Право-Людина". Разом із тим, витребувані нами документи ДП щодо будівництва курортів нам не надали – відповіли, що вони наразі знаходяться на експертизі в ОДА", - сказала волонтер.

Наступне засідання призначене на 4 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті розгорівся скандал щодо будівництва великого курорту на гірському масиві Свидовець. Плануєтся, що курорт займе 1400 гектарів Свидовецького гірського хребта. Жодних попередніх експертиз екологів щодо впливу на середовище від курорту проведено не було. Натомість весною пройшли громадські слухання щодо будівництва курорту "Свидовець". Усі громади виступили "за" будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-