У Харкові ліквідували шахрайську схему ввезення авто на

У Харкові ліквідували шахрайську схему ввезення авто на "євробляхах"

Фото
Укрінформ
Харківська місцева прокуратура № 4 спільно з поліцією викрили шахрайську схему нібито взяття на консульський облік автівок іноземної реєстрації, минаючи митний збір.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов.

"72-річний українець організував шахрайську схему збагачення, пропонуючи через інтернет-оголошення "постійний консульський облік у Польщі" через внесення в паспорти підроблених штампів консульських відділів України та Республіки Польща", - зазначив прокурор.

За його словами, фігурант кримінального провадження обіцяв клієнтам за тисячу доларів офіційно поставити їх на консульський облік Республіки Польща та внести в закордонні паспорти відповідні відмітки консульства сусідньої країни.

Читайте також: Митниця Литви розслідує законність перебування в Україні авто на єврономерах

"Ці штампи давали б змогу не тільки ввозити автомобілі без розмитнення та реєстрації, а й вивозити їх за територію лише раз на рік та безперешкодно повертатися назад", - пояснив прокурор.

За його словами, під час реалізації шахрайських дій особу затримали.

"У нього вилучили закордонний паспорт з проставленими відмітками та отримані за нього грошові кошти. Вилучені в ході обшуків печатки були підробленими та жодного відношення не мали до офіційних структур інших країн", - додав прокурор.

За його словами, досудове розслідування проводиться за ст. 190 (шахрайство) та ст. 358 (підроблення печаток та штампів) КК України: "Вирішується питання про оголошення підозри фігуранту кримінального провадження, проводяться першочергові слідчі дії. Максимальна санкція статей передбачає позбавлення волі на 8 років".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-