Річку - в трубу: на Львівщині оригінально вирішили проблему з проваллям

Річку - в трубу: на Львівщині оригінально вирішили проблему з проваллям

Укрінформ
Річку Вишниця на Львівщині, в руслі якої утворилось карстове провалля, спрямували в трубу, щоб запобігти подальшому розмиванню її водою карстових пустот.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Річку Вишниця, що протікає поблизу міста Трускавець, спрямували у природне русло з метою недопущення подальшого розмиття карстової породи»,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підрядники зробили дренаж, а витік річки скерували в трубу завдовжки 18 метрів діаметром 1000 см. Попередня вартість робіт склала 160 тисяч гривень. Кошти на проведення цього заходу виділили з резервного фонду обласного бюджету.

Річка Вишниця протікає біля західної частини міста Стебника-Солець, а також через село Модричі по території виробітку рудника ?2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал». Внаслідок утворення нового карстового провалля її води почали впадати у нього, що склало загрозу нового розмиву підземних горизонтів. 

У Львівській ОДА відбулось засідання комісії ТЕБ та НС, на якому вирішили вжити заходів для унеможливлення потрапляння води в пустоти та підмивання грунту.

Читайте також: Поблизу Трускавця утворилося нове карстове провалля

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 30 вересня у Дрогобицькому районі стався землетрус, внаслідок якого на території  ТзОВ «СГХП «Полімінерал» утворилося провалля діаметром близько 300 м та глибиною до 50 м. Ще одне провалля, щоправда, значно менше за розмірами, утворилося  на тій же площі в ніч на 2 листопада у руслі ріки Вишниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-