Смертельна ДТП у Харкові: для водія Touareg проситимуть арешту без застави

Смертельна ДТП у Харкові: для водія Touareg проситимуть арешту без застави

Укрінформ
У харківській ДТП 18 жовтня, де на місці загинули п'ятеро людей і шестеро постраждали, винні водії обох автівок.

Так сказав на брифінгу начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У юридичному сенсі, винні обидва: Зайцева (ред. - водій авто "Lexus") та Дронов (Volkswagen Touareg). Вони перебувають у причинно-наслідковому зв'язку у відношенні до загиблих і постраждалих. Обидва - підозрювані. Слідчий експеримент за участю Дронова досі не проведений, хоча Зайцева брала участь в слідчому експерименті", - зазначив Бех.

За його словами, експерти впевнені, що Дронов порушив 3 правила дорожнього руху: "Він рухався на заборонний - жовтий - сигнал світлофора, зупинився за світлофором і не переконався у безпеці руху".

"Слідчий порушує клопотання про обрання підозрюваному Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості застави", - додав Бех.

За його словами, справа слухатиметься у Київському райсуді Харкова: "Зараз медики визначають, чи зможе Дронов з'явитися до суду. Якщо так - засідання відбудеться сьогодні ж".

За словами начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Чижа, експерти вивчили дані камер відеоспостереження і уточнили характер руху обох авто: "Також опитані 32 свідка ДТП. Справа щодо Дронова наприкінці місяця вже може бути передана до суду".

Читайте також: Смертельне ДТП у Харкові: водій Touareg заявляє, що у лікарні за ним стежили невідомі

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня на пішохідному переході біля виходу зі станції метро "Площа Конституції" зіткнулися авто "Lexus", за кермом якого була 20-річна дівчина, і Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення авто Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро людей загинуло на місці, шестеро госпіталізовані, у тому числі, вагітна жінка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Зайцева заарештована без можливості застави. В її аналізах знайдені опіати. 26 жовтня у лікарні померла 24-річна дівчина з числа постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-