На Полтавщині рейдери травмували поліцейського

На Полтавщині рейдери травмували поліцейського

Укрінформ
Організатори рейдерського захоплення агрофірми на Полтавщині під час спроби втекти травмували поліцейського і пошкодили кілька автомобілів місцевих жителів.

Про це повідомили у Національній поліції України.

“Ініціатори заворушень намагалися втекти на двох легковиках, проте також були затримані в Оржицькому та Лубенському районах. Під час втечі один із автомобілів правопорушників травмував поліцейського та технічно пошкодив кілька транспортних засобів місцевих жителів”, - йдеться в повідомленні.

Загалом, за даними поліції, затримано більше 40 осіб, які силовими методами намагалися заволодіти активами агрофірми. Здебільшого це молоді чоловіки віком від 19 до 36 років, жителі Києва, Запоріжжя та Кременчука.

Читайте також: На Полтавщині затримали більше 40 рейдерів

Також у поліції поінформували, що слідчі під час огляду автомобілів агрорейдерів виявили ряд речових доказів, серед яких кілька предметів, схожих на пістолети. Вилучені речі направлені на експертизу.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років.

Наразі слідчі дії тривають. Поліцією подано клопотання про накладення арешту на вилучене майно правопорушників.

Як повідомлялося, 4 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання рейдерів, які намагалися захопити агрофірму на Полтавщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-