Авто миколаївського депутата Жвавого замінував його 16-річний родич - поліція

Авто миколаївського депутата Жвавого замінував його 16-річний родич - поліція

Укрінформ
Вибухівку в автомобіль депутата Миколаївської міської ради від Опозиційного блоку Дмитра Жвавого у серпні цього року підклав його родич - 16-річний підліток. Вибуховий пристрій хлопець змайстрував за інструкціями з Інтернету.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області. 

"Підліток змайстрував та заклав у автомобіль потерпілого дистанційну вибухівку, яка повинна була здетонувати під час надходження вхідного дзвінка. Зловмисник зателефонував, коли у позашляховику депутат перебував із дружиною, на щастя, пристрій не спрацював так, як планувалось", - йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що 30 серпня вранці до поліції надійшло повідомлення від депутата Миколаївської міської ради про виявлення невідомого пристрою у його автомобілі Toyota Land Cruiser Prado. Заявник розповів, що разом із дружиною відвіз свою дитину до дитячого садка, вийшов із ними з авто, а коли повернувся із жінкою до автомобіля, почув хлопок, після чого побачив дим з-під кришки бензобаку.

Читайте також: Поліція розкрила замах на миколаївського депутата: політики не стосується

З бензобаку експерти вилучили пристрій, який був направлений на експертизу разом із транспортним засобом.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження та розслідування. Подія була кваліфікована як замах на вбивство (ч.2 ст.15, п.1, 5 ч.2 ст.115 КК України). Правоохоронцями розглядались декілька версій, серед яких і депутатська, громадська та публічна діяльність постраждалого. 

За два тижні правоохоронці ретельно проаналізували велику кількість записів із камер відеоспостереження, розташованих в місцях можливого пересування заявника, провели ряд досліджень, обшуків та опитувань.

Вибухотехнікам одразу ж стало зрозуміло, що пристрій конструювала необізнана людина. А коли оперативники встановили особу, причетну до вчинення зазначеного злочину, виявилось, що справа носить особисто-побутовий характер: підозрюваний - з кола близьких родичів депутата.

Зловмисник розкаявся у вчинених діях та розповів, що пішов на це через особисті образи. Закласти вибуховий пристрій він планував заздалегідь. Вибухівку майстрував за рекомендаціями з Інтернету з найпростішого мобільного телефону, дротів та скотчу. Мобільний протестував на справність та заховав. При надходженні вхідного дзвінка пристрій, за упевненістю підлітка, повинен був здетонувати.

Виготовлену вибухівку зловмисник помістив до відділення бензобаку Toyota Land Cruiser Prado напередодні. У день замаху хлопець здійснив дзвінок, знаючи, що в автомобілі депутат може перебувати із дружиною.

Зазначають, що за узгодженням із прокуратурою неповнолітньому миколаївцю повідомлено про підозру у вчинені замаху на вбивство двох або більше осіб, скоєного способом, небезпечним для життя багатьох людей. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення. Слідство триває.

У четвер, 2 листопада, буде вирішено питання щодо обрання юнакові міри запобіжного заходу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-