Після

Після "Вікторії": ДСНС вимагає закрити майже 40 закладів на Одещині

Фото
Укрінформ
Органи досудового слідства призначили 28 судових експертиз і слідчий експеримент у рамках розслідування пожежі, що спричинила загибель трьох дітей в одеському дитячому таборі "Вікторія".

Про це у четвер повідомив представник Одеської облпрокуратури Олег Хорсуненко на засіданні тимчасової комісії з вивчення обставин трагедії у таборі "Вікторія", яке провів перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Терещук, повідомляє прес-служба ОДА. 

"Протягом листопада буде остаточно встановлено причину й місце виникнення пожежі в дитячому закладі. З цією метою правоохоронці призначили 28 судових експертиз, податківці вивчають фінансові документи, пов'язані з реконструкцією табору. Нами було допитано значну кількість свідків: зокрема, дітей, чиї батьки дали на це згоду. Найближчим часом також запланований слідчий експеримент, щоб відновити події, в тому числі проведення останньої планерки в закладі перед пожежею", - зазначив заступник начальника відділу процесуального керівництва облпрокуратури Хорсуненко.

Читайте також: Трагедія у таборі “Вікторія”: посадовцю ДСНС повідомили про підозру

"Багато питань викликає фактичне скорочення штату працівників. Наприклад, під час останньої планерки нікого з дорослих у корпусі не залишилося", - зауважила активістка Світлана Подпала.

У свою чергу, заступник очільника облуправління ДСНС Михайло Вовк зауважив, що рятувальники посилюють профілактичну роботу щодо попередження надзвичайних ситуацій у закладах освітньої, оздоровчої та соціальної сфери.

"Триває позапланова перевірка соціальних закладів Одещини. Лише за місяць складено 559 адміністративних протоколів через порушення норм пожежної безпеки. Направлено 39 позовів до адміністративного суду з метою закриття деяких закладів", - сказав Вовк.

Підбиваючи підсумки засідання комісії, перший заступник голови ОДА Терещук заявив, що керівництво облдержадміністрації і в подальшому сприятиме неупередженому розслідуванню обставин трагедії. "Треба навести порядок у цій сфері, усунути недоліки у профілактиці пожежної безпеки у школах, лікарнях та інших закладах", - додав Терещук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-