Командиру частини, що не відреагував на рейдерську атаку, обрали запобіжний захід

Командиру частини, що не відреагував на рейдерську атаку, обрали запобіжний захід

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розглянув клопотання слідчого Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України про обрання запобіжного заходу стосовно т. в. о. командира військової частини (військовий аеродром "Шкільний"), який не відреагував 29 жовтня на захоплення частини її території.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в інформаційному центрі суду.

"Суд розглянув клопотання слідчого Військової прокуратури і прийняв ухвалу і обрав стосовно тимчасового виконувача обов'язків командира військової частини запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці. Клопотання слідчого про взяття під варту затриманого офіцера суд відхилив", - зазначили в інформцентрі суду.

Наразі підполковника ЗСУ підозрюють у скоєнні злочину за ознаками ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу (бездіяльність військової влади, яка спричинила тяжкі наслідки в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Міноборони кажуть, що все ж був рейдерський напад в Одесі - показали відео

Як повідомлялося, Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України висунула підозру двом фігурантам кримінального провадження, відкритого 29 жовтня за фактом порушення військовослужбовцями статутних правил вартової служби у військовій частині, що дислокується на території одеського військового аеродорому "Шкільний".

Прокуратура встановила, що військовослужбовець у званні підполковника тимчасово виконував обов’язки командира військової частини. Фігурант кримінального провадження дав вказівку черговому частини, на порушення вимог Статуту внутрішньої служби та Дисциплінарного статуту Збройних сил України, не вживати заходів, передбачених Статутом гарнізонної та вартової служб ЗСУ, обмежившись вказівкою відбути на місце події та без застосування зброї і фізичної сили перешкодити проникненню на територію військової частини сторонніх осіб та техніки, тобто взагалі не вживати ніяких дій".

Нагадаємо, 29 жовтня командування Повітряних сил Збройних сил України заявило, що в Одесі близько 40 осіб у балаклавах вчинили спробу рейдерського захоплення майна військової частини А3571. Пізніше було заявлено, що ці громадяни, які назвалися представниками торгово-розважального центру City Center, зайняли частину військового аеродрому «Шкільний», пославшись на відповідні дозвільні документи.

За словами очільника Південного територіального юридичного відділу Міністерства оборони України Юрія Доброва, група невідомих за допомогою будівельної техніки демонтувала бетонну загорожу і встановила на території військової частини металеву, зменшивши таким чином «незаконно на 20 соток земельну ділянку» аеродрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-