УЗ запускає поїзд із вагонів-трансформерів від українського виробника

УЗ запускає поїзд із вагонів-трансформерів від українського виробника

Укрінформ
У листопаді 2017 року ПАТ «Укрзалізниця» планує запустити поїзд, сформований повністю з нових вагонів-трансформерів українського виробника. Він курсуватиме з Києва як «Нічний експрес», а з Запоріжжя - як «Інтерсіті+» з місцями для сидіння та спальними місцями.

Про це сьогодні заявив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, як повідомили Укрінформу в прес-службі товариства.

«Призначення нового поїзда дасть змогу вирішити проблему з вивезенням пасажирів, яку на сьогодні мають Запоріжжя та Дніпро - осередки досить великих агломерацій. Українці подорожують усе більше як у справах, так і з метою відпочинку - цілком можливо, що потреба в корегуванні звичних маршрутів пасажирських поїздів зростатиме. Тому Укрзалізниця продовжує аналізувати попит і в подальшому пропонуватиме нові зручні варіанти подорожей», - зауважив Кравцов.

Для формування цього поїзда Укрзалізниця вже отримала від виробника - ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» - вісім вагонів-трансформерів, найближчими днями очікується поставка ще двох. Завдяки такому типу рухомого складу поїзд перевозитиме пасажирів як з місцями для сидіння, так і зі спальними місцями.

Читайте також: Укрзалізниця пустить з Києва третю модернізовану електричку

Раніше повідомлялося про перший поїзд № 149 Київ - Івано-Франківськ, сформований із нових пасажирських вагонів-трансформерів вітчизняного виробництва. Він вирушив у перший рейс 17 січня 2017 року. Другий поїзд такого типу розпочав курсування тим же маршрутом 24 лютого 2017 року.

З 10 грудня 2017 року вводиться новий графік руху поїздів, яким передбачено нові напрямки та нові маршрути. Крім поїзда Львів - Одеса, який уже вирушив у перший рейс 29 жовтня 2017 року, нові поїзди курсуватимуть також за напрямками Ужгород - Лисичанськ, Івано-Франківськ - Костянтинівка, Харків - Одеса, Одеса - Лисичанськ, Івано-Франківськ - Чернігів, Київ - Запоріжжя та Харків - Рахів. Готується нове сполучення до Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-