Укрзалізниця пустить з Києва третю модернізовану електричку

Укрзалізниця пустить з Києва третю модернізовану електричку

Укрінформ
Комісія Укрзалізниці прийняла в експлуатацію на Київському електровагоноремонтному заводі третій модернізований цього року новим обладнанням електропоїзд для приміських перевезень.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укрзалізниця".

"Модернізований електропоїзд найближчим часом планується задіяти для реалізації пілотного проекту забезпечення приміського залізничного сполучення між Києвом, Ірпенем, Бучею, Немішаєвим та Броварами з інтервалом руху 20-25 хвилин. Завдяки цьому проекту Укрзалізниця прагне зробити трудову міграцію населення більш зручною та розвантажити автомобільні шляхи", - розповів член правління товариства Сергій Михальчук.

Він нагадав, що попередні два модернізовані на цьому заводі електропоїзди вже перевозять пасажирів - це №668 Фастів - Ворожба - Фастів та №7246 Львів - Трускавець - Львів.

"Загалом з початку поточного року завод відремонтував 11 електропоїздів, які забезпечують приміські та регіональні пасажирські перевезення", - зазначив Михальчук.

Він також повідомив, що до кінця поточного року планується задіяти до перевезень ще чотири модернізовані електрички: три поїзди для регіональної філії «Південно-Західна залізниця» й один -  для регіональної філії "Львівська залізниця".

Читайте також: УЗ підозрює, що вкрадені пристрої можуть знайтися у металобрухті

"Виконання капітального ремонту одного електропоїзда, який складається з 10 вагонів, обходиться Укрзалізниці в 46 млн грн. Вартість нового електропоїзда наразі майже в 10 разів дорожча", - зауважив Михальчук.

Раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрзалізниця" впродовж 2017-2018 рр. оновить 20% парку приміських  поїздів - це наймасштабніші обсяги за останні 10 років. Зокрема, як повідомив в.о. голови правління товариства Євген Кравцов, у 2017 році буде оновлено 93 секції, а у 2018 - 159 секцій електропоїздів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-