Справа одеських рейдерів: в.о.керівника військової частини

Справа одеських рейдерів: в.о.керівника військової частини "світить" 7 років

Укрінформ
В.о. керівника  військової частини А3571 в Одесі, який не вжив заходів, пов'язаних із застосуванням фізичної сили, вогнепальної та холодної зброї, що призвело до захоплення частини земельної ділянки військової частини, загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз оголошено підозри, і обоє затриманих (чатовий та т.в.о. керівника військової частини - ред.) доставлені до районного суду Одеси  для обрання запобіжного заходу. Санкція статті для чатового, який не вжив заходів протидії невстановленим особам, які проникли на територію військової частини, - до 5 років позбавлення волі. Для командира, який вчинив службову недбалість — до 7 років позбавлення волі”, - сказав Матіос.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня невідомі в балаклавах здійснили спробу рейдерського захоплення ділянки території в/ч А3571 Міністерства оборони України. По сусідству з частиною знаходиться ТЦ City Center, від імені керівництва якого нібито діяли рейдери.

Читайте також: Керівникам одеської військової частини повідомили про підозру через рейдерство

Військовослужбовці поінформували про те, що близько 40 осіб о 8:45 частково демонтували паркан військової частини і вивезли військове майно в невідомому напрямку.

Пізніше радник глави ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк заявив, що ніякого захоплення не було, а будівельна компанія проводила роботи на території, "прилеглій до військової частини". Він також запевнив, що на місці інциденту перебували "не якісь "тітушки" або невстановлені особи у балаклавах, а звичайні будівельники, і йшов звичайний будівельний процес. А факту захоплення або вторгнення на територію військової частини не було".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-