Керівнику одеської військової частини повідомили про підозру через рейдерство

Керівнику одеської військової частини повідомили про підозру через рейдерство

Оновлено
Укрінформ
Військова прокуратура повідомила про підозру керівнику військової частини А3571 Міноборони в Одесі, які допустили її рейдерське захоплення 29 жовтня невідомими особами в балаклавах.

Про це сказав під час брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Про це сказав під час брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора ввечері військова прокуратура Південного регіону Одеського гарнізону затримала тимчасово виконуючого обов'язки командира частини, підполковник Збройних сил, який не вжив заходів, пов'язаних із застосуванням фізичної сили, вогнепальної та холодної зброї, як це передбачено статутом караульної та постової служби, що призвело до захоплення частини земельної ділянки військової частини і порушення території військового об'єкту", - заявив він.

Читайте також: Одеський губернатор пропонує військовим допомогу в оформленні землі та майна ЗСУ

Крім того, затримали та оголосили підозру військовослужбовцю за контрактом, який охороняв військову частину та не вжив заходів протидії невстановленим особам, які проникли на територію військової частини.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня невідомі в балаклавах здійснили спробу рейдерського захоплення ділянки території в/ч А3571 Міністерства оборони України. По сусідству з частиною знаходиться ТЦ City Center, від імені керівництва якого нібито діяли рейдери.

Військовослужбовці поінформували про те, що близько 40 осіб о 8:45 частково демонтували паркан військової частини і вивезли військове майно в невідомому напрямку.

Пізніше радник глави ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк заявив, що ніякого захоплення не було, а будівельна компанія проводила роботи на території, "прилеглій до військової частини". Він також запевнив, що на місці інциденту перебували "не якісь "тітушки" або невстановлені особи у балаклавах, а звичайні будівельники, і йшов звичайний будівельний процес. А факту захоплення або вторгнення на територію військової частини не було".

Фото: Командування ПС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-